Loading...

Mαθητές του Ανατόλια στο EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008 της UEFA

Στα μέσα του Σεπτέμβρη (14-21 Σεπτεμβρίου) οι μαθητές μας Α. Δανιηλίδου, Μ. Σοφιανού, Κ. Χελιώτης και Β. Μπρέζιος με συνοδό – καθηγητή τον κ. Θ. Ανδριόπουλο βρέθηκαν στην Ελβετία και στο Λιχτενστάιν για να συμμετέχουν στο Εuroschools Youth Camp 2008.

Η ετήσια ποδοσφαιρική αυτή συνάντηση διοργανώνεται από την UEFA με στόχο τη διάδοση, μέσω του ποδοσφαίρου, των ιδεών του «ευ αγωνίζεσθε», του σεβασμού στον αντίπαλο και του αντιρατσισμού.  Οι ιδέες αυτές αποτέλεσαν και τα κορυφαία συνθήματα του περασμένου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.  Συμμετείχαν αποστολές από 80 σχολεία, 53 χωρών της Ευρώπης που αποτελούνταν από 4 μαθητές (2 αγόρια και 2 κορίτσια) κι ένα καθηγητή η κάθε μία.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους, οι μαθητές παρακολουθούσαν καθημερινά 7 περίπου ώρες μαθημάτων ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικό τουρνουά με θέμα το «ευ αγωνίζεσθε», όπου κλήθηκαν να εφαρμόσουν όλα όσα διδάχθηκαν.

Σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν φίλους, να εξασκήσουν τα αγγλικά τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να διασκεδάσουν, να μάθουν να συνεργάζονται, να συμβιώνουν και να συνεννοούνται με ένα μεγάλο πλήθος ‘συμμαθητών’, αλλά πάνω από όλα να μάθουν να σέβονται τους άλλους.

Στην αποχαιρετιστήρια τελετή μία επιτροπή από τους δασκάλους επέλεξε 5 παιδιά για να γράψουν και να διαβάσουν μία δήλωση. Μία σημαντική διάκριση για το σχολείο μας ήταν η επιλογή της μαθήτριάς μας Α. Δανιηλίδου από την επιτροπή για να εκφωνήσει τη δήλωσή της.
 
Πριν την επιστροφή της, η ελληνική αποστολή περιηγήθηκε στην πόλη της Ζυρίχης και επισκέφθηκε τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό Ζωολογικό κήπο της πόλης.

Share